Pentru a putea onora cat mai repede comenzile clientilor nostri care au ca obiect de activitate tamplaria din aluminiu, am pus in functiune vopsitoria in camp electrostatic.
Avem in dotare doua linii de vopsire in camp electrostatic:

– o linie de vopsire electrostatica in sistem corona, dotata cu un cuptor de polimerizare tip dulap;

– o linie de vopsire electrostatica in sistem tribo, dotat cu un cuptor de polimerizare tip tunnel.

Putem vopsi in toata gama RAL si toate tipurile de vopsele pulbere existente: lucioase, semilucioase, mate, structurate si bonderizate atat aluminiu cat si otel.
Procesul de pregatirea suprafetei este diferit pentru cele doua metale, folosindu-se solutii  Henkel specifice celor doua sisteme.
Vopselele pulbere folosite sunt vopsele poliesterice de la producatori consacrati in domeniu precum:
Calitatea vopsirii electrostatice este data in mare masura de calitatea pregatirii suprafeteti obiectelor supuse vopsirii electrostatice, din aceasta cauza anul trecut ne-am inbunatatit linia de pregatire a suprafetei, completand-o prin achizitionarea unui  sistem de obtinere a apei demineralizate.
Pregatirea suprafetei se face cu tehnologie Hankel specifica aluminiului sau otelului.
In tabelele de mai jos va prezentam schema de pregatire a suprafetei din fabrica noastra:
– pregatirea suprafetei specifica aluminiului:
– pregatirea suprafetei specifica otelului:
Intregul proces de pregatire a suprafeteti este atent monitorizat cu aparatura de masurare si prin analize fizico-chimice ,pentru a ne asigura de realizarea unei  calitati deosebite la pregatirea suprafetei.
Testele de calitate efectuate dupa aplicarea vopselei electrostatice constau in urmatoarele:
Pentru pastrarea calitatii suprafetelor profilelor, fiecare profil se ambaleaza individual, asigurand astfel pastrarea suprafetelor intacte, putand fi transportate la distante mai mari.